ÚJDONSÁGOK - azaz a legfrissebben felkerült ötletek

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A SOK ÖTLET KÖZÖTT... Ezen az oldalon az Ötlettárba felkerült legfrissebb tartalmakat gyűjtjük. Ha rendszeres látogatónk vagy, itt gyorsan áttekintheted, kerültek-e fel, és ha igen, milyen új anyagok az előző látogatásod óta. (A 2008. november előttieket nem listázzuk.)


>> 2009. FEBRUÁR - MEKDSZ TÉLI TÁBOR <<


A Téli Táborban lehetőségünk nyílott arra, hogy több, az Ötlettárat rendszeresen használó diákkal beszélgethessünk, és a könnyebb eligazodás érdekében egy csomagba rendezhessük a legnépszerűbb anyagokat. Azok, akik látták a hirdetésünket a táborban, már kaphattak ebből egy kis ízelítőt. Most pedig a teljes listát megmutatjuk Nektek - és hasznos, eredményes böngészést kívánunk hozzá! :)

  • Több, mint száz játék leírását találhatjátok meg, típus szerint (pl. ismerkedős, csapatépítő, bizalom, átmozgató...) csoportosítva a Játékok között.
  • Biztosan hallottatok már a MEKDSZ-ben méltán népszerű Vakond vagy Négy-Érzék Színházról (korábban Láthatatlan Színház néven futott). Ehhez sok tippet, tanácsot, letölthető forgatókönyveket és zenét találhattok a következő oldalon: Láthatatlan VagyOK.
  • Bár még kevésbé elterjedt, de hasonlóan erőteljes, evangelizációra és csapatépítésre is egyaránt kiváló lehetőség a Márk Dráma előadása. Ehhez sok hasznos tanácsot és forgatókönyvet találhattok a Márk Dráma oldalán (Koncz Mariannak köszönhetően ma már Márk evangéliumán kívül más bibliai könyvek előadásához is letölthettek forgatókönyveket).
  • Az Égető Eszti által említett, a vezetőknek szóló VIP rovat a vezetőket, szervezőket segíti jobb megbeszéléseket tartani, aktivizálni a diákkörösöket, kezelni az esetleges konfliktusokat és jobban Istenre hangolódni.
  • A kész plakátok között olyan, diákkörökben már kipróbált és jól bevált, kész plakátokat találhattok, melyek alapján, vagy akár felhasználásával Ti is könnyebben és gyorsabban tudtok plakátokat készíteni.


Reméljük, segítségetekre lesznek a fenti oldalak! Kérjük, hogy ha bármi kérdésetek, ötletetek, kritikátok van, forduljatok bizalommal hozzánk, azaz Bakó Csabihoz (csaba.bako kukac ifua.hu) vagy Nagy Gáborhoz (nagygl kukac gmail.com).

Köszönjük, és jó böngészést! :)

Csabi és Gábor>> 2008. NOVEMBER <<


Márk Dráma - Egy lehetséges elrendezés három kerengővel (kattints a nagyításhoz!

  • A kereszt-kérdések sorozat egy olyan egyedülálló program, melynek során egy 10 hetes kalandban az emberek maguk fedezik fel Jézus Krisztust Márk evangéliumának tanulmányozása során. Erről olvashattok egy rövid összefoglalót.
  • Mivel Márk evangéliuma rendkívül mozgalmas, könnyen előadhatjátok úgy a gyülekezettel, a diákkörrel, vagy akár nemhívő segítőkkel, hogy az látványos és fordulatos legyen. Nem is szólva arról, hogy ez közösségalakító eszköznek sem utolsó... A drámához 7 különböző forgatókönyvet és sok hasznos tanácsot találtok itt.
  • A diákkörös faliújság kiváló lehetőség a diákok figyelmének felkeltésére. Faliújság rovatunkba olyan új igék kerültek fel, amelyek nemhívő diákok számára is jól érthető mondanivalóval bírnak.
  • A diákkör egyik legfontosabb összetartó ereje a jó közösség. A közösségépítéshez hasznos (játék)ötleteket, segédanyagokat töltöttünk fel ide.


Vissza a Kezdőlapra

Személyes eszközök