Könyv Olvasó Program

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: Olvasnivaló >>> KOPP
Alpontok: Könyv Olvasó Program | Mit ajánljunk? | Kezdő szett | Hasznos anyagok | Buktatók | Ellenérvek | Tapasztalatok


A könyvek közelebb vihetnek Istenhez

300px A diákkörök egyik fő célja az, hogy "közelebb vigye" az embereket Istenhez. Mit is jelent ez? Egyszerűen azt, hogy minél többet tudjanak meg Róla, minél több időt töltsenek vele, minél inkább Őt akarják követni és minél inkább Őt akarják hirdetni ebben a világban. E cél elérésében rengeteget segít, hogy hetenként összegyűlünk és egy előadó (lelkész vagy diák) segítségével bibliai részekről / témákról beszélgetünk. Azonban sokszor elfeledkezünk egy nagyszerű lehetőségről: a keresztény könyvekről!

Hadd meséljek el egy személyes dolgot! 13 éves koromban a konfirmáció nem jelentett számomra igazából semmit. Bár előtte is jártam hittanra, de ha csak a lelkészen múlott volna, akkor én is az egyházból "kikonfirmáltak" közé tartoztam volna. A konfirmáció után semmi kedvem nem volt templomba járni, mert az igehirdetések hosszúak és unalmasak voltak, Néha - kizárólag nagypapám unszolására - mégis elmentem. És ekkor történt a fordulat.

Az egyik presbiter - Judák Endre bá - vasárnaponként egy könyves asztalt vitt ki a templomudvarra és könyveket árult. Kíváncsi lévén odamentem. Ekkor Endre bá odanyújtott egy könyvet és azt mondta: vigyem el kölcsönbe, olvassam el, és 2-3 hét múlva hozzam vissza. Elvittem, elolvastam, és jónak találtam. Mikor visszavittem, újabbat ajánlott. Elvittem. Ez is tetszett. Legközelebb már én választottam könyvet. Azóta rengeteg könyvet olvastam el.

Így visszatekintve elmondhatom, hogy Isten a keresztény könyveken keresztül vitt Őhozzá jóval közelebb. Keresztény könyvek nélkül - az unalmas igehirdetések mellett- aligha szeretném ma Istent szolgálni...

A keresztény könyvek közel(ebb) vihetnek Istenhez. A jó könyvek olyanok, mintha egy kiváló lelkészt hívnánk meg diákkörös alkalmat tartani. Sőt bizonyos szempontból jobbak is, mert jó lelkészt ritkán tudunk meghívni, és akkor is csak 1-2 órára. Könyvet viszont bármikor olvashatunk. Érdemes a könyvek adta lehetőséget kihasználni!


Hozzatok létre diákkörös (kis)könyvtárat!

Ha nem ösztönözzük a diákkörösöket olvasásra, akkor maguktól csak keveset fognak olvasni. Épp ezért találtuk ki a Közgázon kb. 2001 körül a KOPP-ot, azaz a Könyv Olvasó Programot. Néhány könyvvel kezdtük el, ma már 30-40 könyvünk van. Hogyan is működik?

Van egy KOPP-os felelősünk, aki: 200px

  • rendszeresen elhozza az alkalmakra a könyveket (a közeli kolis szobájából)
  • kirakja egy jól látható helyre
  • diákkör elején, ill. a levlistán felhívja a figyelmet a könyvekre, konkrét könyveket ajánl
  • kis füzetbe vezeti, hogy ki mit visz el
  • 3-4 hét múlva szól, ha valaki nem hozta vissza
  • visszajelzéseket gyűjt
  • új könyveket szerez be (diákkörös vezetőkkel egyeztetve, tőlük pénzt kérve:) ha nincs diákkörös pénz, akkor lehet saját könyvet is fel lehet ajánlani...)

A KOPP egész jól működik, egész sokan visznek el könyveket. Mindenképpen egy nagyszerű dolog!

Csaba (csaba.bako kukac freemail pont hu)


Segíts: ha ti is belevágtok, kíváncsi vagyunk a tapasztalataitokra!

vissza

Személyes eszközök