Különleges alkalmak

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: Diákkörös alkalmak rovat >>> Különleges alkalmak >>> Karácsonyi alkalom

Alpontok: Kezdőoldal | Elsős alkalmak | Karácsonyi alkalom


"...a kedvező alkalmakat jól használjátok fel..." (Kolossé 4,4)

Alkalom... úgy tűnik, keresztény kánaáni nyelvünknek ez az egyik leggyakrabban használt szava. Ez ugye a Különleges 'alkalmak' rovat a Diákkörös 'alkalmak'on belül, első két alrovata az Elsős alkalmak és a Karácsonyi 'alkalom', és ígérjük, lesz még néhány hasonló.

Szóval alkalomnak hívunk minden olyan eseményt, amikor keresztények összegyűlnek, az Istentisztelettől kezdve a diákkörös rendezvényeken és imakörökön át a szimpla kötetlen közös beszélgetésig. Mi mindannyian értjük, de talán egy nem "beavatott" számára furcsán hangzik, hogy "Mindjárt kezdődik az alkalom." Mindenesetre ebben az alrovatban szeretnénk csokorba gyűjteni azokat az alkalom kategóriába sorolható diákkörös eseményeket, amelyek megszervezéséhez van néhány ötletünk...

Megjegyzés németül tanulóknak: azért a német nyelv is tartalmaz hasonló összegfoglaló, az adott sajátos értelemben csak keresztények által használt szavakat - az elmúlt nyáron tanultam meg, hogy minden keresztény gyerektábor, csendeshétvége, gyülekezeti bográcsozás, felnőtt tábor, gitártábor, kirándulás, házas hétvége, azaz minden összejövetel, amihez utazni kell, nem Camp, Lager, Wanderung, Wochenende vagy Ausflug, hanem: FREIZEIT :))

Zsuzsi (nazsuzs kukac gmail pont com)

vissza

Személyes eszközök