MOST AKTUÁLIS - ötletek a félév ezen időszakára

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI A SOK ÖTLET KÖZÖTT... Itt azokat az ötleteket emeljük ki, amelyek éppen most a legfontosabbak, legaktuálisabbak. Míg a legtöbb ötlet az év minden időszakában felhasználható, van, amelynél fontos az, hogy időben nézd meg. Látogass el rendszeresen ide, s látni fogod, hogy melyek ezek az ötletek. Jó böngészést!


>> 2009. FEBRUÁR - MEKDSZ TÉLI TÁBOR <<


A Téli Táborban lehetőségünk nyílott arra, hogy több, az Ötlettárat rendszeresen használó diákkal beszélgethessünk, és a könnyebb eligazodás érdekében egy csomagba rendezhessük a legnépszerűbb anyagokat. Azok, akik látták a hirdetésünket a táborban, már kaphattak ebből egy kis ízelítőt. Most pedig a teljes listát megmutatjuk Nektek - és hasznos, eredményes böngészést kívánunk hozzá! :)

  • Több, mint száz játék leírását találhatjátok meg, típus szerint (pl. ismerkedős, csapatépítő, bizalom, átmozgató...) csoportosítva a Játékok között.
  • Biztosan hallottatok már a MEKDSZ-ben méltán népszerű Vakond vagy Négy-Érzék Színházról (korábban Láthatatlan Színház néven futott). Ehhez sok tippet, tanácsot, letölthető forgatókönyveket és zenét találhattok a következő oldalon: Láthatatlan VagyOK.
  • Bár még kevésbé elterjedt, de hasonlóan erőteljes, evangelizációra és csapatépítésre is egyaránt kiváló lehetőség a Márk Dráma előadása. Ehhez sok hasznos tanácsot és forgatókönyvet találhattok a Márk Dráma oldalán (Koncz Mariannak köszönhetően ma már Márk evangéliumán kívül más bibliai könyvek előadásához is letölthettek forgatókönyveket).
  • Az Égető Eszti által említett, a vezetőknek szóló VIP rovat a vezetőket, szervezőket segíti jobb megbeszéléseket tartani, aktivizálni a diákkörösöket, kezelni az esetleges konfliktusokat és jobban Istenre hangolódni.
  • A kész plakátok között olyan, diákkörökben már kipróbált és jól bevált, kész plakátokat találhattok, melyek alapján, vagy akár felhasználásával Ti is könnyebben és gyorsabban tudtok plakátokat készíteni.


Reméljük, segítségetekre lesznek a fenti oldalak! Kérjük, hogy ha bármi kérdésetek, ötletetek, kritikátok van, forduljatok bizalommal hozzánk, azaz Bakó Csabihoz (csaba.bako kukac ifua.hu) vagy Nagy Gáborhoz (nagygl kukac gmail.com).

Köszönjük, és jó böngészést! :)

Csabi és Gábor


>>NOVEMBER-DECEMBERI AJÁNLAT<<


  • Karácsonyi alkalom a diákkörben! A karácsonyi alkalom talán az a diákkörös esemény, amelyhez a legtöbb ötletet találhatjuk magunk körül a díszítést, témákat, programokat illetően. Mégis, sokszor éppen a lényeg az, ami kimarad: Jézus születésének ünneplése. Szeretetben, de úgy igazán megélve... Időt szakítva egymásra - a diákkörben is. A 2007. október 5-7. között megrendezett vezetőképzőn Nagy Zsuzsi és Gulyás Józsi a résztvevő diákkörösök segítségével összegyűjtöttek néhány ötletet arra, hogyan is lehetne a diákkörös karácsonyt nem pusztán egy programmá tenni a sok közül.
  • Szakkonferencia szervezése: A MEKDSZ-ben nagy hagyománya van a szakkonferenciáknak: az orvostanhallgatók már több mint 25 (!) szakkonferenciát szerveztek, és a pedagógusok is tíz felé közelítenek…igaz, a jelen nem ennyire fényes. Milyen mekdsz-es szakkonferenciák voltak eddig? Medikus, Pedagógus, Közgazdász, Természettudós-mérnök (Ter-Mék), Művész. A szakkonferenciák általában három vagy négy naposak. Ősszel jól bevált időpont az október vége, tavasszal pedig a március vége, április eleje. Érdemes időben elkezdeni a szervezést (ha tavasszal szeretnétek, akkor legkésőbb december elején)...


Vissza a Kezdőlapra

Személyes eszközök