Elsős alkalmak

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

A lap korábbi változatát látod, amilyen Nagyzsuzsi (Vita | Szerkesztései) 2007. november 12., 11:05-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | legfrissebb változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Itt vagy most: Diákkörös alkalmak rovat >>> Különleges alkalmak >>> Elsős alkalmak
Alpontok: Kezdőoldal | Csali | Programötletek | Tuti tippek, tipikus hibák


A Nagy Francia Enciklopédia szerint az elsős alkalom olyan diákkörös alkalom, amit kifejezetten toborzó szándékkal csinálunk - jó alaposan meghirdetjük (lásd: Plakátolás, reklám c. rovatot), és olyan tartalmas programot próbálunk összerakni, ami megragadja a vendégeket, de a felépítésre természetesen nincs recept.

Az elsős alkalom egy hosszabb távú koncepció: nemcsak az első alkalomról szól, hanem arról is, hogy megfelelő hozzáállással segítsük az elsősök beilleszkedését!

Ha hívunk valamilyen előadót (híres sportolót, színészt vagy éppen egy szexről beszélő lelkészt), akkor nyilván az adja a program gerincét. Ez esetben nagyon fontos, hogy megmutassuk az elsősöknek, hogy a diákkör egy közösség - nem csak annyi az egész, hogy valaki előadást tart, mi pedig buzgón hallgatjuk. Tehát érdemes az előadás után valamilyen kötetlen program keretében beszélgetni, ismerkedni, oldódni. Mi itt összegyűjtöttünk néhány ötletet, de Rajtatok múlik, hogy minél színesebb legyen a program, és hogy vonzóvá tegyétek a diákkörötöket az újak számára!


A tippek és hibák résznél felhasználtam Csákay Gyuszi (BME-bibliakör) összefoglaló írását. Köszönöm neki!


Ha van jól bevált programötleted elsős alkalmakra, vagy további hibákra is felhívnád a diákkörök figyelmét, írd meg nekünk!

Ági és Zsuzsi (ardeoagi kukac gmail.com)

vissza

Személyes eszközök